Teherkocsik

Slmmps VASÚTI PŐREKOCSI TÍPUSENGEDÉLYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ MÁV VAGON – 2017.

Paksi pőrekocsi átalakítás gyártási dokumentáció MÁV VAGON – 2016.

Lgns MÁV VAGON – 2007.

Hmrrs ikerkocsi – 2007.

MÁV CARGO részére készült a Gbs kocsikból kialakított Hmrrs ikerkocsi. A kocsinként két részből álló eltolható teleszkóptető lehetővé teszi a mind targoncával, mind daruval történő rakodást.

Társaságunk készítette az alváz átalakításának, a homlokfalak és teleszkóptetők kialakításának tervdokumentációit. A konstrukció végeselemes szilárdsági ellenőrző számítással támogatva jött létre.

WTC 49′ Lgss konténerszállító teherkocsi – 2003.

MÁV Debreceni Járműjavító Kft. az INTERCONTAINER-INTERFRIGÓ megrendelésére 40′-as konténerszállító teherkocsit épített, vasúti hűtőkocsik alvázának felhasználásával.

A típusengedélyeztetési dokumentációtól kezdve, az alváz szilárdsági számításon, a fékszámításon át a teljes műszaki és tervdokumentációt INVENT Kft. készítette. Társaságunk a gyártó megkívánta mértékben helyszíni tervezői művezetéssel támogatta a konténerszállító kocsi építését, végigkísérte a kocsi statikus és dinamikus szilárdsági vizsgálatát, fékméréseit.

Az átépítéshez használt műszaki megoldásokban sikerült a gyártó technológiai adottságait az előírt paraméterekkel összhangba hozni, a gyártási költségek csökkentése érdekében.